Ett till långkok.....lagom till lunch

Långkok går tydligen att göraav det mesta...
Efter ett lyckat kok av fläsklägg där jag fick en fantastisk fond så kände jag för att fortsätta!
I somras så köpte vi en halv gris av en bonde och hade då altså ca 30kg gris i frysen..
Vi köpte det finstyckat och detta kallades för sommasstyckning, det var mycket flintastekar..
Jätte bra för sommarens alla grillkvällar men nu känns det inte så aktuellt längre, men i frysen låg det kvar några stycken som jag ändå ville använda.
Jag provade helt enkelt,efter att ha rådfrågat min kära mormor att görra långkok på flintastek.
 
Det blev superduper!
Dessutom har vi massor med mat till matlådor och att göra barnmatsburkar att frysa in.
Köttet faller isär bara man pillar på det och det blev mört och gott.
Min lilla kille tyckte mycket om det och även våran lunchgäst, en söt liten tös på snart 10mån godkände också!
Jag mixade hennes kött med stavmixer tillsammans med morot,rotselleri och tomat.
 
Jag kokade köttet ca 3 timmar och använde fonden från fläsklägget och hade i färsk timjan och rosmarin.
Två rätt stora flinta som jag delade på mitten.
 
Detta kommer vi göra igen!
 
Till detta, lite creme fraishe, krämig fetaost, romansallad och spenat!
Ni måste testa
 
 
 
 
 
Lina
2014-09-26 @ 16:35:54

Mamman tyckte också att det va väldigt gott! :-) du är bäst <3




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

minbradag.blogg.se

Jag skriver mycket om att må bra i vardagen. Jag har ett stort intresse för mat, hälsa och välbefinnande. Jag jobbar i skönhetsbranschen där mycket handlar om ditt yttre välbefinnande. Genom att bland annat ändra maten i familjen har vi märkt hur vi även kan öka det inre välbeffinandet. Maten är viktig här hemma och som småbarnsfamilj är det viktigt för oss att göra näringsrik och god mat som gärna till vardags får gå snabbt och enkelt. Jag vill gärna dela med mig av dom tips och råd jag har!

RSS 2.0