Ett till långkok.....lagom till lunch
Långkok går tydligen att göraav det mesta...
Efter ett lyckat kok av fläsklägg där jag fick en fantastisk fond så kände jag för att fortsätta!
I somras så köpte vi en halv gris av en bonde och hade då altså ca 30kg gris i frysen..
Vi köpte det finstyckat och detta kallades för sommasstyckning, det var mycket flintastekar..
Jätte bra för sommarens alla grillkvällar men nu känns det inte så aktuellt längre, men i frysen låg det kvar några stycken som jag ändå ville använda.
Jag provade helt enkelt,efter att ha rådfrågat min kära mormor att görra långkok på flintastek.
Det blev superduper!
Dessutom har vi massor med mat till matlådor och att göra barnmatsburkar att frysa in.
Köttet faller isär bara man pillar på det och det blev mört och gott.
Min lilla kille tyckte mycket om det och även våran lunchgäst, en söt liten tös på snart 10mån godkände också!
Jag mixade hennes kött med stavmixer tillsammans med morot,rotselleri och tomat.
Jag kokade köttet ca 3 timmar och använde fonden från fläsklägget och hade i färsk timjan och rosmarin.
Två rätt stora flinta som jag delade på mitten.
Detta kommer vi göra igen!
Till detta, lite creme fraishe, krämig fetaost, romansallad och spenat!
Ni måste testa

Mamman tyckte också att det va väldigt gott! :-) du är bäst <3