Lyxig och lätt helgmiddag!
Lördagkvällen bjöd på goda kycklingfileer med stekta grönsaker och kryddsmör.
En mysig kväll hemma i soffan med god middag är aldrig fel!
Denna middagen gick väldigt snabbt att göra och var sådär löjligt god :)
Jag stekte innanlårsfileer som jag kryddat med paprikapulver och timjan.
I stekpannan la jag samtidigt i rättika, grön sparris, champinjoner och gul paprika.
Ett litet tips är att först bryna kryddorna i smöret ett par sekunder innan du lägger i det du vill steka för då kommer verkligen kryddorna in överallt och ger mer smak!
Under tiden fick herren i huset göra kryddsmöret...
Jag använder ofta måttenheter som "dutt" "lite grann" "en nypa" "guck" mm...men på ren svenska använde jag ungefär:
50g rumstempererat smör
2 små vitlöksklyftor
knivsudd vitpeppar
1/3 tsk paprikapulver
1/3 tsk vitlökspulver
nypa timpan
havssalt efter smak (vi saltade rätt mkt)
Jag la en hög med ruccola och några skivor tomat på tallriken och på det fick kycklingen och grönsakerna ligga.
Toppa med fetaost och kryddsmöret.
Detta tog ca 10-12min!!
Jag avnjöt ett liten glas med mitt favoritvin till...
