Höstig hälsoboostgryta till lunch

När det är grått och kallt så är det gott med en varm gryta med goda kryddor.
Denna grytan jag gjorde till lunch var både god och nyttig, dessutom gick den snabbt att sno ihop.
Grytor är ofta billig mat som är lika gott att värma dagen efter och passar hela familjen.
Idag blev det en variant med nötfärs,bovete,krossade tomater och goda kryddor som stärker immunförsvaret.
 
 
 
4 portioner
 
ca 350g nötfärs
2 dl helt bovete (2dl okokt blir ca 4-5dl kokt)
500g krossade tomater
1,5-2dl havregrädde (eller vispgrädde om ni föredrar det)
ca 100g färska champinjoner
hackad färsk ingefära, ungefär en fingertoppsstor bit
hackad vitlök 2-3 klyftor
chilliflingor (efter smak)
ca 1 tsk gurkmeja
paprikapulver
timjan
havssalt
rapsolja
 
Detta tog ca 12 minuter att tillverka och var jätte gott!
Både ingefära och gurkmeja är riktiga guldkorn för immunförsvaret, vitlök och chilli också.
Äter du en strikt lågkålhydratskost kan du byta bovetet mot exempelvis blomkålsris och låta det koka med i grytan eller äta det som sås till en sallad eller vitkålsspagetti.
Min son på 16mån tyckte jätte mycket om detta också!
Vi åt varsin portion, mamma pappa barn och det blev 3 fyllda barnmatsburkar som hamnade i frysen.
Jag toppade med några ostskivor
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

minbradag.blogg.se

Jag skriver mycket om att må bra i vardagen. Jag har ett stort intresse för mat, hälsa och välbefinnande. Jag jobbar i skönhetsbranschen där mycket handlar om ditt yttre välbefinnande. Genom att bland annat ändra maten i familjen har vi märkt hur vi även kan öka det inre välbeffinandet. Maten är viktig här hemma och som småbarnsfamilj är det viktigt för oss att göra näringsrik och god mat som gärna till vardags får gå snabbt och enkelt. Jag vill gärna dela med mig av dom tips och råd jag har!

RSS 2.0