krämig pumpasoppa med bacon

Jag köpte en butternuttpumpa för ett tag sen när vi handlande. 
Jag tycker dom är vackra att ha framme i fruktskålen och det var väldigt bra pris också. 
Dom är dessutom väldigt hållbara så man måste inte använda den direkt. 
Jag bestämde mig för att göra en soppa. 

Sätt ugnen på 175 grader.
Dela pumpan i bitar och lägg i en ugnsform och salta lite, (jag använde havssalt) sätt in i ugnen tills den är mjuk, ca 30min. 
Stick i bitarna emellanåt och känn efter. 
När du tar ut dom är det mycket lättare att få bort skalet! 

Under tiden steker du bacon, ca 300gram. 
Jag har restaurangbacon som är lite tjockare.
Stek med ca 2 vitlöksklyftor,vitpeppar,gurkmeja och grädde, ca 3dl. 
Jag försöker äta mjölkfritt i så stor utsträckning som möjligt så jag använder havregrädde men det går lika bra med vanlig vispgrädde. 

Gröp ur fruktköttet från pumpaskalen och lägg ner i en gryta.
Ha plattan på svag värme. 
Ta fram stavmixern och mixa till lagom slät "puré"
Personligen vill jag ha lite struktur kvar. 
Häll i vatten och lite mer grädde,ca 2-3dl av varje beroende på hur tjock Du vill ha den.
Rör ner din baconröra och servera,gärna med en skiva ost. 

Vi åt detta till middag och alla tyckte det var jättegott.
Jag skulle även kunna tänka mig att servera som förätt om man har gäster.
Då hade jag nog stekt knaprigt bacon och toppat med istället för att röra ner. 

(bilderna är i lite fel ordning)







Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

minbradag.blogg.se

Jag skriver mycket om att må bra i vardagen. Jag har ett stort intresse för mat, hälsa och välbefinnande. Jag jobbar i skönhetsbranschen där mycket handlar om ditt yttre välbefinnande. Genom att bland annat ändra maten i familjen har vi märkt hur vi även kan öka det inre välbeffinandet. Maten är viktig här hemma och som småbarnsfamilj är det viktigt för oss att göra näringsrik och god mat som gärna till vardags får gå snabbt och enkelt. Jag vill gärna dela med mig av dom tips och råd jag har!

RSS 2.0